Odborný kurz

Bowenova technika - fyzio bez dřiny - hlavní kurz

Kód akce:5016
  
Datum konání:18. - 19. 01. 2024
Místo konání:fyzio P, Klatovy
Začátek-konec:čt 9:00 - 16:30, pá 9:00 - 16:30
  
Školitel:Ing. Dana Švestková, Ph.D., Bowen centrum Poděbrady
Určeno pro:maséry, fyzioterapeuty, lékaře, trenéry, sestry
Cena:4500 Kč
Rozsah:20 výukových hodin
Poznámka:Po uhrazení platby Vám přijde potvrzovací email o zařazení do kurzu. Prosím, kontrolujte i spam a hromadnou poštu.
Myofasciální technika podle Bowena obecně pracuje se svaly, nervy, šlachami, vazy a především fasciemi. Působení je nejen lokální, ale také celkové - pomáhá tělu vrátit se k původnímu efektivnímu nastavení organismu. Přeneseně nebo i přímo lze ovlivnit i vnitřní orgány. Podporuje tělo v dořešení odložených problémů. 

Nejen díky úrazům, ale častěji kvůli špatným pohybovým stereotypům se pacient dostává nezřídka k velkým potížím. Bowenova technika rychle eliminuje bolest a facilitací či relaxací konkrétních struktur umožňuje kratší a mnohem snazší rehabilitaci. Pomáhá k rychlému zvyšování rozsahu pohybu bez zbytečné bolesti i k navození lepšího pohybového stereotypu. Největším přínosem je velmi malá fyzická i časová náročnost a naopak vysoký efekt. Je skvělou alternativou mnoha namáhavých technik a pro terapeuta vítanou úlevou ač její účinnost je opravdu vysoká. V kombinaci s nácvikem vhodného pohybového vzoru je efekt velmi potěšující. 

Cílem kurzu je naučit se Bowenovými hmaty řešit bolesti beder, středních zad a bolesti od lopatek nahoru + ramena, krk až po bolesti hlavy. Hlavní kurz obsahuje tuto celotělovou sestavu, která je výchozím ošetřením pro všechny navazující speciální ošetření (Specializované kurzy: ramena, paže a ruce, kyčle, kolena, kotníky, čelist, potíže s břichem a plodností a po porodu, potíže dýchací).

Teoretická část:
Princip působení hmatů, ovlivňované struktury, zařazení do praxe.

Praktická část:
Komplexní ošetření měkkých tkání - hlavní sestava pro celé tělo - jak eliminovat bolest a rychle získat potřebný rozsah, aby bylo možno účinně zahájit cvičení. Vhodné je také jako prevence u sportovců, jako akutní zásah při spasmech z námahy apod.

Účastníci mají možnost dostat v ceně kurzu přístup k podrobnému výukovému videu.
Přihlášky uzavřeny!
Bowenova technika - fyzio bez dřiny - hlavní kurz
 
 

FyzioP - Petra Vondrašová
Voříškova 946/III., 339 01 Klatovy

© FyzioP - Petra Vondrašová Klatovy 2024 - všechna práva vyhrazena
Informace o zpracování osobních údajů | Informace o nakládání se soubory cookies
realizace Jaroslav Stýblo