Odborný kurz

Aplikace Bowenovy techniky při fyzioterapii ramenního kloubu

Kód akce:5008
  
Datum konání:11. - 12. 06. 2021
Místo konání:fyzio P, Klatovy
Začátek-konec:pá 13.00-16.30, so 8.30-16.30
  
Školitel:Ing. Dana Švestková, Ph.D., Bowen centrum Poděbrady
Určeno pro:maséry, fyzioterapeuty, lékaře, trenéry, sestry
Cena:3150 Kč
Rozsah:15 výukových hodin
Poznámka: Po uhrazení platby Vám přijde potvrzovací email o zařazení do kurzu, prosím, kontrolujte i spam a hromadnou poštu.

Ramenní kloub je velmi citlivá struktura na různá poranění či přetížení. Nejen díky úrazům, ale častěji špatnými pohybovými stereotypy se pacient dostává nezřídka až k operaci. Bowenova technika i po ní rychle eliminuje bolest a facilitací či relaxací konkrétních struktur umožňuje kratší a mnohem snazší rehabilitaci. Pomáhá k rychlému zvyšování rozsahu pohybu bez zbytečné bolesti i k navození lepšího pohybového stereotypu. Při své fyzické nenáročnosti je pro terapeuta vítanou úlevou ač její účinnost je opravdu vysoká.  V kombinaci s nácvikem vhodného pohybového vzoru je efekt potěšující.

Cílem kurzu je naučit se Bowenovými hmaty ovlivnit zúčastněné struktury měkkých tkání a umožnit tak tělu změnu na efektivnější nastavení lopatky a tím i ramenního kloubu.
 
Myofasciální technika podle Bowena obecně pracuje se svaly, nervy, šlachami, vazy a především fasciemi. Působení je nejen lokální, ale také celkové - pomáhá tělu vrátit se k původnímu efektivnímu nastavení organismu. Přeneseně nebo i přímo lze ovlivnit i vnitřní orgány. Podporuje tělo v dořešení odložených problémů.

Teoretická část: Vliv ošetření na funkci ramenního kloubu - rozhýbání, odstranění bolesti a správné pohybové stereotypy.

Praktická část: Komplexní ošetření měkkých tkání souvisejících s funkcí ramenního kloubu včetně lopatky. Použití je nejčastěji potřeba po úrazech, při bolestech ramene, paže a ruky, po operacích - eliminovat bolest a rychle získat potřebný rozsah, aby bylo možno účinně zahájit cvičení. Vhodné je také jako prevence u sportovců, jako akutní zásah při spasmech z námahy apod

Po zaplacení mají účastníci možnost dostat v ceně kurzu přístup k výukovému videu Základní hmaty a Ramenní kloub.
Přihlášky uzavřeny!
Aplikace Bowenovy techniky při fyzioterapii ramenního kloubu
 
 

FyzioP - Petra Vondrašová
Voříškova 946/III., 339 01 Klatovy

© FyzioP - Petra Vondrašová Klatovy 2024 - všechna práva vyhrazena
Informace o zpracování osobních údajů | Informace o nakládání se soubory cookies
realizace Jaroslav Stýblo