Workshop

Aktivní odraz, sportovní obuv

Kód akce:2910
  
Datum konání:04. 10. 2024
Místo konání:fyzio P, Klatovy
Začátek-konec:pá 9.00 - 16.30
  
Školitel:Tomáš Mráz, DiS., fyzio P
Určeno pro:sportovní trenéry, sportovní fyzioterapeuty, sportovce
Cena:2700 Kč
Akce:Při současné přihlášce na workshop Dětská noha - podologie a fyzioterapie - SLEVA 350,- Kč ze součtu kurzovného. Platbu proveďte jednu s VS kódů obou akcí a částkou po odečtu slevy.
Rozsah:10 výukových hodin
Kredity UNIFY:5
Poznámka:Po uhrazení platby Vám přijde potvrzovací email o zařazení do kurzu. Prosím, kontrolujte i spam a hromadnou poštu.

Workshop je určen pro doplnění znalostí sportovních trenérů, sportovních fyzioterapeutů a sportovců samotných o funkci nohy. V teoretické části bude Tomáš Mráz probírat anatomické poměry chodidla a funkce jednotlivých struktur, které se aktivně podílí na odrazu/dopadu nohy. Budou se analyzovat jednotlivé části odrazu a dopadu, chůze a běhu i v souvislosti s vybranými sportovními aktivitami. Probereme souvislosti fyziologického odrazu/dopadu nohy s dalšími segmenty těla. Zdůrazníme důsledky neoptimálního odrazu a dopadu na funkci a strukturu segmentů dolní končetiny, zad. Zároveň se podíváme na nejčastější diagnózy spojené s přetížením sportovní nohy, možnosti jejich ovlivnění v rámci sportovní přípravy.

V druhé části workshopu bude ponechán prostor pro přednášku o sportovním obouvání - jednotlivé druhy/možnosti sportovní obuvi vzhledem ke sportovní aktivitě. Budeme diskutovat např. barefoot běh versus klasické obutí, minimalistický běh a moderní obutí nebo manufakturní versus individuální přizpůsobení postavení nohy atd.

Prakticky si účastník zkusí rychlé způsoby jak otestovat postavení chodidla nebo jednoduché aktivační - kompenzačních cviky nohy s/bez pomůcek.

 
 

FyzioP - Petra Vondrašová
Voříškova 946/III., 339 01 Klatovy

© FyzioP - Petra Vondrašová Klatovy 2024 - všechna práva vyhrazena
Informace o zpracování osobních údajů | Informace o nakládání se soubory cookies
realizace Jaroslav Stýblo